Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

2008 Faaliyetlerimiz
Pazartesi, 05 Temmuz 2010 17:23

YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ÇALIŞMALAR

*Odamız Basit Usul Muhasebe Sistemini devam ettirip Muhasebe ile ilgili hizmet alan 400’e yakın esnaf arkadaşlarımıza düşük ücretle hizmet vermeye devam ettik.

*Bir çok esnafımızın mağduriyetine sebep olan seyyar satıcının önlenmesi ile ilgili Vergi Dairesi,Belediye Çevre Sağlık Grup Başkanlığı ve Geyve Kaymakamlığı’na bilgi vererek bu tür satıcıların önlenmesini istedik.

*İl ve İlçe sınırları içerisinde gerekse değişik illerde yapılan mesleki toplantılara katılarak esnafımız ile ilgili öneri ve şikayetlerini dile getirdik.

*Çıraklık Eğitimi Merkezi kapsamında olmayan meslek dallarında dönemler içerisinde imtihan açılarak esnafımızın ve yanında çalışanlarına belge almalarını temin ettik.

*Odamızı ziyaret eden Millet Vekillerine, İlçemiz esnafımızın sorunları iletilip bunlara çözüm yolu istenilmiştir.

*Vergi Dairesi Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucu uyarı ve ikazlarla ceza yaptırılmadan esnafımıza belgelerinin düzenli tutulmasında yardımcı olmaya çalıştık.

*Üst kuruluşlarımızdan gelen genelgeleri esnafımıza ilan yoluyla duyurmaya çalıştık.

*Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlara özellikle eğitim amaçlı okullara maddi ve bilgisayar,yazıcı boya vb. şeylerle yardımcı olmaya çalıştık.

*Üst Kuruluşumuz Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğin’ce sağlanan, yapılan özel anlaşma ile Sakarya Esnafına Ziraat Bankası ve İş Bankası Müdürlüğünce verilen Kredilerin İlçemizdeki esnafımıza kullanımı sağlanmıştır.

*KOSGEB’in faizsiz ve düşük faizli vermiş olduğu Krediden İlçemiz Esnafına da kullandırılması sağlanmıştır.

*Tüm İllerde kutlaması zorunlu olan ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince Türkiye’de ses getirecek bir organizasyonla kutlamış olduğu Ahilik Haftası etkinliklerine Odamız imkanları ölçüsünde katılım sağlanmıştır.

* İlçemizde bulunan Ahi baba Köyü Muhtarı ve orada yaşayan yaşlı köy halkı ile zaman içerisinde yaşamış olan Ahi baba ile ilgili dokümanlar toplamaya çalışılmıştır.Yapılan bu çalışmaların sonucunda gerekli dokümanlar sağlanarak , gerekli bilgiler bağlı bulunduğumuz Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine teslim edilip kutlamaların bir bölümü de Ahi baba köyünde yapılması sağlanmıştır.

*İlçemizdeki okullarda dereceye giren öğrencilerimize başarılarının teşvik edilmesi için Odamızca ödüller verilmektedir.

*Dini ve Mili Bayramlarda,özel günlerde Odamız olarak çeşitli etkinlikler düzenledik,düzenlenen bu etkinliklere de katılım sağladık.

*Yapımı Odamızca 55.000.00 TL’ye tamamlanan Odamızın ikinci katına Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü açtırılıp.Taraklı,Pamukova,Alifuatpaşa,Geyve ve bağlı köylerine yerinde hizmet verme imkanı sağlamış bulunmaktayız.

*Yukarıda belirtmeye çalıştığımız hizmetlerin yanında söz edemediğimiz bir çok hizmetlerde yapılmış olup Esnafımıza ve İlçemize en iyi şekilde hizmetlerin devamına çalışacağız.

 

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...