Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

ESNAF ÇOCUKLARINA BURS
Perşembe, 04 Kasım 2010 12:58

ESNAF ÇOCUKLARINA BURS
Geyve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Bulur,

 Federasyonun yolladığı 2 genelge ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bulur şu açıklamayı yaptı:
“ Federasyonumuz yolladığı 44 nolu genelgede; Konfederasyonumuz ile TAFENSW ve TAFENSW Türkiye Temsilcisi olan İLTE arasında yapılan görüşmeler sonucunda, TESK teknik ve İleri Eğitim Kurumlarında eğitim görmek isteyen esnaf ve sanatkârlarımızın en az lise düzeyinde eğitim almış olan çocuklarına, TAFE Türkiye 3.400 TL ileri teknoloji bursu verilmesi konusunda görüş birliğine varılmıştır. Esnaf ve sanatkârların çocukları bir yılık eğitim için 8.900 TL yerine 5.500TL (500 TL peşin, 500X10 taksit KDV dahil) ödeyeceklerdir bilgileri verilmiştir.
36 nolu genelgede verilen bilgilere göre; Bahçecilik( dış mekân bitkileri yetiştiriciliği, iç mekân bitkileri yetiştiriciliği, kesme çiçek yetiştiriciliği, peyzaj, sebze yetiştiriciliği, meyve yetiştiriciliği), Gıda Teknolojisi(çay üretimi ve işleme, hububat işleme, sebze ve meyve işleme, zeytin işleme), El Sanatları Teknolojisi( dekoratif ev tekstili, el ve makine nakışçılığı, sanayi nakışçılığı) 13 Ağustos 2010 tarihi itibariyle 3308 sayılı kanunun çıraklık eğitimi uygulama kapsamına alınmıştır.
22.Mesleki Eğitim Kurulu kararlarının 27.maddesine  istinaden 3308 sayılı kanunun geçici 8. maddesi gereğince, müktesep hak sahibi olduğu halde bakanlıkça ilan edilen tarihlerde belge almak için müracaat etmediği için  belge alamayanlara 12 Ağustos 2010 tarihinden itibaren 6 aylık ek başvuru süresi verilmiştir.”

 

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...