Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİ
Salı, 11 Ocak 2022 08:24

Bilindiği üzere, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesi doğrultusunda, 2021 yılı ve öncesinde düzenlenen ve 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla geçerliliğini koruyan satış belgeleri için Ocak — Mart aylarına isabet eden dönemde 2022 yılı süre uzatım işlemi yapılması gerekmektedir.

Süre uzatım işlemi başvuruları T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı İl/İlçe Müdürlükleri tarafından kabul edilecektir.

Satış belgeleri için 31 Mart 2022 Salı günü mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemi yapılmadığı takdirde, anılan tarihten sonra ürün (tütün mamulü, alkol ve alkollü İçki) satın alınması mümkün olmayacak ve satıcıların stoklarında bulunan ürünleri Nisan ayı sonuna kadar tasfiye etmeleri zorunlu olacaktır. Nisan ayının sona ermesini müteakip ürün satışına devam edildiğinin tespiti halinde, 4733 sayılı Kanunun 8 inci maddesi beşinci fıkrasının ilgili bentleri gereğince idari para cezası yaptırımı uygulanacak ve aynı maddenin dokuzuncu fıkrası kapsamında, satışa sunulan ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilecektir.

Faaliyetine devam etmesine rağmen süre uzatım işlemi yapmaması nedeniyle satış belgesi geçerliliğini yitirecek olan satıcıların (alkollü içki satıcıları için uygulanan mesafe şartı dahil) güncel mevzuat hükümlerine uygun olarak yeniden satış belgesi başvurusunda bulunması gerekecektir.

Satış belgesi sahibi satıcılar, süre uzatım İşlemleri esnasında mevcut satış belgesinin asıl suretini ve işlem bedelini ödediklerine dair dekontu, Bakanlığın İl/İlçe Müdürlüklerine ibraz etmek ve süre uzatım işlemini yaptırmak zorundadırlar.

2022 yılı süre uzatım işleminin aşağıda yer alan açıklamalar doğrultusunda gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir:

DETAYLI BİLGİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...

 

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...