Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

WIPO KÜRESEL ÖÜLLER PROGRAMI
Çarşamba, 05 Ocak 2022 07:29

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından Konfederasyonumuza gönderilen 27/12/2021 tarihli yazıda; Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı'nın (WIPO), fikri mülkiyeti kullanan işletmeler ve bireyler için başlattığı "Küresel Ödüller" (Global Awards) programı hakkında bilgi sunulmuştur.

Bu bağlamda; ödüllerin ilk turunun, bir çok ülkede en büyük iş sektörünü oluşturan, ekonomik büyüme ve ulusal kalkınma için kritik öneme sahip olan yenilikçi KOBİ'lere yönelik olarak yapılacağı, kazanan işletmelerin önümüzdeki Temmuz ayında açıklanacağı, akabinde ise kadınlar gençler gibi diğer kategorilerdeki yenilikçiler İçin ödüllerin verileceği belirtilmiştir.

Bu itibarla; söz konusu ödül programına üye ülkelerden KOBİ'lerin 14 Mart 2022'ye kadar başvuruda bulunabilecekleri, ardından alanında uzman kişilerden oluşan bağımsız bir panel tarafından fikri mülkiyetin başarılı bir şekilde ticarileştirilmesi, olumlu sosyal etki gibi hususlar dikkate alınarak oluşturulacak belirli kriterleri karşılayan beş KOBİ'nin ödüle layık görüleceği ifade edilmiştir. Ayrıca; ödüllerin KOBİ'lere yönelik olarak düzenlenen ilk turunu kazananların 15-22 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacak olan WIPO Genel Kurulu sırasında ödüllerini almak için WIPO'ya davet edileceği bildirilmiştir.

Söz konusu Program hakkında ayrıntılı bilgilere www.wipo.int/global-awards internet adresinden ulaşılabilmektedir.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...