Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

EMEKLİLİK KREDİSİ
Çarşamba, 04 Ağustos 2021 06:41

Kovid 19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden ekonomik olarak olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlarımızın kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla Talep edilen; vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması, matrah artırımı ve stok affım içeren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun, 9 Haziran 2021 tarihli ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Anılan Kanun kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna birikmiş borcunu ödeyerek emekliliğe hak kazanacak olan esnaf ve sanatkârlarımız için 3 kamu bankası ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında "kredi iş birliği protokolü” imzalanmıştır.

Buna göre, esnaf ve sanatkârlarımızın yapılandırdıkları prim borçlarını veya ihya edilecek sürelere ilişkin prim borçlarım Ziraat Bankası, Halkbank veya Vakıfbank'tan kullanacakları emeklilik kredisi ile peşin olarak ödemeleri halinde emekli olmalarının önü açılacaktır.

Kapsama giren esnaf ve sanatkârlarımız, yapılandırılan borcun peşin ödenmesi için son gün olan 1 Kasım 2021 tarihine kadar aylık yüzde 1,55 faiz oranı ve 36 aya kadar vade ile kredi kullanmaları halinde emeklilik hakkım kazanabilecek, aylık kredi ödemeleri İse bağlanan emeklilik aylığından kesilecektir.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...