Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

Aşı İçin Farkındalık Kampanyası
Pazartesi, 02 Ağustos 2021 00:00

Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu Ülkemizde de Covid-19 pandemisine karşı yaklaşık 1,5 yıldır azimli bir mücadele yürütülmektedir.

Covid-19 ile mücadele kapsamında maske-mesafe ve hijyen kurallarına uymanın yanı sıra aşı olmanın da virüsten korunmada büyük bir kalkan olduğu bilinmektedir. Vatandaşlarımızın aşı konusunda ağızdan ağıza dolaşan bilgi kirliliğine kulak asmaması, bilim insanlarının görüş ve düşünceleri dikkate alınarak hayatı güvende yaşamak için tüm vatandaşlarımızın sırası geldiğinde aşısını mutlaka olması, toplum sağlığı açısından son derece önemlidir. Esnaf ve sanatkârlarımız pandemi sürecinde en çok olumsuz etkilenen kesim olmuştur.

Hatırlanacağı üzere, bazı vatandaşlarımızın aşı ile ilgili yanlış önyargılara sahip olduğu göz önünde bulundurularak aşının virüsten korunmadaki yeri ve önemini anlatmak ve aşı olmayan tek bir vatandaşımızın dahi kalmamasını sağlamak adına 2 milyonu aşkın Covid19 ile mücadele kapsamında aşı için farkındalık kampanyası başlatılmış ve 15 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan 96 sayılı genelgemizle kampanya tüm odalarımıza duyurulmuştur.

Bugün itibariyle tüm ülke çapında yapılan aşı sayısı yaklaşık olarak 71 milyon 530 bini, birinci doz uygulanan kişi sayısı 40 milyon 588 bini, ikinci doz uygulanan aşı sayısı 26 milyon 249 bini bulmuştur. toplum bağışıklığının oluşması için aşılanma oranın en az yüzde 70 olması gerekirken ülkemizde henüz bu orana ulaşılamamıştır. Artan vaka sayıları aşılanana kişi sayısının bir an önce artış göstermesi gerektiğini işaret etmektedir.

Pandeminin başından beri türlü zorluklar yaşayan deyim yerindeyse yaşam mücadelesi veren esnafımızın yeniden kapanmalarla ve kısıtlamalarla karşı karşıya kalmamaları, bireysel ve toplumsal sağlık ve refahımız adına aşılamada temel prensiplere riayet ederek, başta teşkilat yöneticilerimiz, çalışanlarımız ve aileleri olmak üzere esnaf ve sanatkarlarımızın aşılarını tamamlamaları büyük önem arz etmektedir.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...