Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

OKUL GIDASI ONAY PROSEDÖRÜ
Çarşamba, 17 Mart 2021 06:21

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren; kantin, kafeterya, yemekhane, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde doğrudan öğrenciye satışa/tüketime sunulacak olan hazır ambalajlı gıdaların okul gıdası onay şartlarını ve bu gıdalarda kullanılacak olan okul gıdası logosuna ilişkin hususları belirleyen ve kapsayan “Okul Gıdası Hakkında Tebliğ” 22/10/2020 tarihli ve 31282 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Tebliğ kapsamında; 06/09/2021 tarihine kadar hazır ambalajlı gıdalar için Bakanlıktan Okul Gıdası Logosu Onayı alınması zorunludur. Bu tarihten itibaren okul gıdası onayı almamış gıdalar piyasaya arz edilemeyecektir.

Bu kapsamda yapılacak iş ve işlemlerle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda; Bakanlık İl Müdürlüklerine gönderilmiş olan ve ekte bir örneği sunulan “Okul Gıdası Onay Prosedürü”nün gıda alanında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımıza da duyurulması talep edilmektedir.

OKUL GIDASI ONAY PROSEDÖRÜ İLE İLGİLİ EKLER İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...