Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

GELİR KAYBI VE KİRA DESTEK BAŞVURUSUNDA BULUNMAYANLAR SÜRE UZATIMI
Salı, 23 Şubat 2021 13:00

İlgi: T.C. Ticaret Bakanlığı, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün 18/02/2021tarihli, E-86327731-420-00061581200 sayılı ve "Esnaf Destek Başvurusunda Bulunmayanlar Hk” konulu yazısı.

 

Esnaf ve Sanatkarları Koronavirüs (Covid-19) salgınının olumsuz etkilerinden korumak amacıyla 22.12.2020 tarihli ve 3323 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında; 3 ay süreyle ödenmek üzere aylık 1.000 Türk Lirası "Gelir Kaybı Desteği” verilmesi ve büyükşehir olan illerde aylık 750 Türk Lirası, diğer illerde ise aylık 500 Türk Lirası tutarında "Kira Desteği”nde bulunulmuştur.

Bahse konu desteklerden;

• 14.12.2020 tarihinden önce vergi mükellefiyetini tesis ettirenler,

• Esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkârlar,

• Faal olan ve ticari kazançları basit usulde tespit edilenler,

• Faal olan ve işletme hesabı esasına veya bilanço esasına göre defter tutanlardan "esas faaliyet konusu” Bakanlık tarafından desteklenen NACE kodları arasında yer alan esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirler,

• Kira desteği için işyeri kira olanlar faydalanabilmektedir.

Bu itibarla, söz konusu desteklerden faydalanmak üzere yukarıda açıklanan kapsamda yer alan esnaf başvuruları kabul edilmekte olup kapsamın dışında kalanlar destekten yararlanamamaktadır.

İlgi yazı ile bu çerçevede yapılan incelemeler kapsamında; Sakarya ilinde 3.105 esnaf ve sanatkârın yukarıda belirtilen şartları taşımasına rağmen destek başvurusunda bulunmadığı bildirilmiştir.

Başvuru yapmayan ve önceden başvurup da başvuruları reddedilen esnaf ve sanatkârlarımız yeniden başvurabilirler.

Başvuru için son tarih 31 Mart 2021 saat:23.59'a kadar uzatılmıştır.

Kira ve gelir kaybı desteği başvuruları e-devlet üzerinden yapılacaktır. Kira desteği başvurusu esnasında; kira sözleşmesi ve 2020 yılında işyeri sahibi adı ile ödenen kiranın banka dekontu sisteme yüklenecektir. Bu hususlara dikkat edilmelidir.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...