Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

2021 yılı Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkilerin Satış Belgesi Süre Uzatım İşlemleri
Çarşamba, 13 Ocak 2021 08:45

Hatırlanacağı üzere, Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 15 inci maddesi uyarınca 2021 yılı için uygulanacak satış belgesi ve süre uzatımı işlemi bedelleri Tarım ve Orman Bakanlığı'nca belirlenerek 31 Aralık 2020 Perşembe günlü ve 31351 (5. Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Bu defa Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı'ndan alınan 5 Ocak 2021 tarihli ve E.36612508-482.01.01-32471 sayılı yazıda; Bakanlık Makamının Olur ve talimatları gereğince; yurt genelinde uygulanan koronavirüsle mücadele önlemleri çerçevesinde, sosyal etkileşimi en düşük seviyede tutarak gerek Bakanlık personelinin gerekse vatandaşlarımızın sağlıklarının korunması amacıyla, satış belgelerinin 2021 yılı süre uzatım işlemlerinin, sadece banka (Ziraat Bankası) kanalıya belge bedeli yatırılması suretiyle gerçekleştirileceği, Satış Belgesi sahibi vatandaşlarımızın Bakanlığın il veya ilçe müdürlüklerine başvurmasına, müdürlüklerde herhangi bir ek işlem yapılmasına gerek bulunmadığı ifade edilmektedir.

Ayrıca, https://www.tarimorman.gov.tr/TADB web sayfasında yer alan "Tahsilat Yöntemi Hakkında Duyuru"da 06.01.2021 tarihli duyuruda da Başkanlığın görev alanında faaliyet gösteren kişilerden ilgili mevzuat doğrultusunda tahsil edilmekte olan tutarların, Ziraat Bankası şube vezneleri veya internet şubesi vasıtasıyla (herhangi bir masraf ödenmeksizin) Başkanlığa ait "TOB-Tütün ve Alkol D.Bşk. (M.TAPDK) Kurumsal Tahsilat Hesabı"na yatırılması gerektiği, yeni satış /sunum uygunluk belgesi ödemelerinin, Ziraat Bankası internet şubesi üzerinden Ödemeler Diğer ödemeler Diğer kurumlar Tob-Tütün Ve Alkol D.Bşk. (M.Tapdk) Online Yeni Satış Belgesi Ve Süre Uzatım işlemi seçeneği ile ulaşılan sayfadan "Referans No" belirtilerek yapılabileceği yönünde bir açıklama yapılmıştır.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...