Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar
Çarşamba, 13 Ocak 2021 08:38

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Konfederasyonumuza gönderilen 25/12/2020 tarihli yazıda; 17 Aralık 2020 tarihinde ilgili sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile Bakanlıkça çevrimiçi platformda gerçekleştirilen Plastik Poşet Komisyonu toplantısında görüşülen konular da dikkate alınarak Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine ilişkin Usul ve Esaslarda 22 Aralık 202.0 tarihli ve 274510 sayılı Bakan Oluru ile güncelleme yapıldığı belirtilmektedir.

Buna göre, "2021 yılı plastik poşetlere uygulanacak taban ücret adet başına vergiler dahil 25 kuruştur. 1/1/2021 tarihinden başlayarak 2021 yılı sonuna kadar ise satışa tabi tüm poşetler için uygulanacak ücret adet başına vergiler dahil 25 kuruş olup daha az veya daha fazla bir ücret uygulanamaz.” hükmüne yer verilmiştir.

Ayrıca Usul ve Esaslarda yapılan güncelleme ile açık satılan gıdaların (bakliyat, meyve, sebze gibi) hijyenini sağlamak için satış noktalarında ücretsiz verilen plastik poşetlere alternatif olarak kağıt/karton içerikli torbaların da sunulması zorunluluğu getirilmiştir.

Usul ve Esasların 5 inci maddesinin 10 uncu fıkrasında yapılan değişikliğe uygun plastik poşetler 01/07/2021 tarihinden itibaren satışa sunulacak ve 01/01/2022 tarihinden itibaren bu kriterleri (Ücrete tabii plastik poşetlerin bir yüzeyinde sadece Bakanlıkça belirlenen çevreci slogan ve Sıfır Atık logosu bulunur, diğer yüzeylerde ise satış noktalarının marka ve logoları bulunabilir. Çevresi slogan ve Bakanlık Sıfır Atık logosu Bakanlık web sayfasından temin edilen haliyle veya poşet rengine bağlı olarak görünür olması şartıyla tek renk olarak kullanılır.) sağlamayan poşetlerin satışına izin verilmeyecektir.

Genelge için lütfen tıklayınız.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...