Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

HELAL AKREDİTASYON HK.
Pazartesi, 05 Ekim 2020 12:13

15/07/2018 tarihli ve 30479 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 7060 sayılı Helal Akreditasyon Kurumu ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile ülkemizde helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarını akredite etmek üzere Helal Akreditasyon Kurumu kurulmuştur.

Ülkemizde helal belgelendirmenin ihtiyari olduğu, helal uygunluk belgelerinin güvenilir olup olmadığı yetkili akreditasyon kurumunun gerçekleştirdiği denetimler neticesinde sağlandığı, Kurum tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşlarına ait sertifika ve kapsam bilgilerinin resmi İnternet sitesinden (http://www.hak.gov.tr)  kamuoyu erişimine açık olarak yayımlandığı belirtilmektedir.

Bu itibarla helal belgelerinin, Helal Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiş güvenilir belgelendirme kuruluşlarından alınması gerekmektedir.

 

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...