Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

KOSGEB Uygulamalı Girişimciler Eğitimleri
Pazartesi, 02 Aralık 2019 11:28

KOSGEB’in 2010 yılından bu yana yeni girişimcilere sağladığı destekleme mekanizmasında, 2019 yılı başı itibariyle değişiklikler yapılmıştır.

Yapılan değişiklik ile uygulamalı girişimcilik eğitimini aldıktan sonra işini kuran girişimciler Geleneksel Girişimci ve İleri Girişimci olarak ikiye ayrılmıştır.

Hem geleneksel hem de ileri girişimci programından yararlanacak girişimciler için kuruluş ve performansa dayalı (sağlanan istihdamla doğru orantılı) geri ödemesiz destek sağlanabilmektedir. İleri girişimcilere ise buna ilaveten teknoloji seviyesi ile bağlantılı olarak 300.000 TL’ye kadar Makine, Teçhizat ve Yazılım Desteği, orta yüksek ve ileri teknoloji alanlarında faaliyet gösteren işletmelere de ayrıca 10.000 TL’ye kadar Mentörlük, Danışmanlık ve İşletme Koçluğu desteği sağlanabilmektedir.

Böylece Geleneksel Girişimci Programından faydalanacak girişimcilere 50.000 TL’ye kadar (genç, kadın, engelli, şehit yakını ise azami 60.000 TL’ye kadar), İleri Girişimci Programından yaralanacak girişimcilere ise teknoloji seviyesi ile orantılı olacak şekilde 360.000 TL’ye kadar (genç, kadın, engelli, şehit yakını ise azami 370.000 TL’ye kadar) geri ödemesiz destek sağlanabilmektedir.

KOSGEB tarafından girişimcilik eğitimlerine yönelik olarak yeni bir düzenleme yapılmış olup, konuya ilişkin KOSGEB’den gelen yazıda, KOSGEB – Anadolu Üniversitesi işbirliği ve alanında seçkin akademisyenlerin katkıları ile KOSGEB Girişimcilik El Kitabı hazırlanarak basıldığı ve bundan böyle girişimcilik eğitimlerinin uzaktan eğitim sistemi ile e-devlet üzerinden yapılacağı bildirilmiştir. Böylece;

- Girişimci adaylarının bulundukları yerde eğitim açılmaması, başvuru yapmak veya eğitim almak için belirli bir yere gitme, kontenjana takılma, eğitim saatlerinde müsait olmama, iş takipçisi/danışman/eğitmen şikayetleri vb karşılaşılan sorunların ve çeşitli denetimler/uygunsuzluklar neticesinde eğitim iptali gibi bazı mağduriyetlerin yaşanmasının da önüne geçildiği,

-Söz konusu uygulamanın aynı zamanda bürokrasinin azaltılması ve mevzuatın sadeleştirilmesi (BAMS) çalışmaları kapsamında da önemli bir açılım olduğu,

- Bu sistem vasıtası ile eğitim açılması için katlanılması gerekli olan eğitim salonu, eğitmene ilişkin hizmet, iaşe ve ibate giderleri ile katılımcılara yönelik ikram vb. giderlere ilişkin maliyetlerin ortadan kalkacağı, belirtilmektedir.

KOSGEB e-akademi uzaktan eğitim sistemine lms.kosgeb.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...