Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitimi Hakkında
Cuma, 19 Temmuz 2019 00:00

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında 3 Ocak 2019 tarihinde "İş yerlerinde iş veren veya iş veren vekili tarafından yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitimi Protokolü"

imzalanmıştır.

 

Bu protokol ile Birliğimiz Türkiye genelinde İş veren veya iş veren vekili tarafından yürütülecek  İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitimi vermeye yetkili ilk ve tek meslek kuruluşu olmuştur.

Bu eğitimi tamamlayan kişilere “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren veya İşveren Vekili Sınavına Katılım Hakkı Belgesi” verilecektir. Eğitimi tamamlayanlar Anadolu Üniversitesi tarafından 06 Ekim 2019 tarihinde yapılacak sınava girecektir.Bu eğitimi almadan sınava katılım mümkün olmayacaktır. Yapılacak sınavda 100 puan üzerinden 50 ve üzeri alan adaylar başarılı sayılacaktır.

Başarılı olan adaylar kendi işyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatında İş Güvenliği Uzmanı veya İşyeri Hekimine verilen görevleri (işe giriş ve periyodik muayeneler ve tetkikler hariç olmak üzere) yürütebilecektir.

İlgi yönetmeliğe göre elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde işverenler veya işveren vekilleri, herhangi bir diploma derecesi aranmaksızın bu eğitim ve sınava katılabilecektir. Az tehlikeli sınıfa ait mesleklerin listesi Ek-A’da, ilgi Yönetmelik Ek-B’dedir.

Bu kapsamda yönetmelik ve protokol hükümlerine göre Birliğimizce hazırlanan 16 ders saatlik eğitim programımız Bakanlık tarafından onaylanmıştır. Uygulanacak Eğitim Programı Ek-C’de sunulmuştur.Birliğimizce Ek-C'de bulunan eğitim Programı 16 Eylül-04 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Kesin tarihler daha sonra bildirilecektir.Eğitim katılım ücreti 150 TL olacaktır.

Eğitime katılacakların listesi 02 Ağustos 2019 tarihinde Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bildirileceğinden Ek-Ç'deki başvuru formunun tam olarak doldurularak T.C. kimlik kartlarının fotokopileri ile birlikte 01 Ağustos 2019 Perşembe günü saat 12:00'a kadar elden Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Muhasebe Birimine teslim edilmesi gerekmektedir.

Eğitim ücretininde 01 Ağustos 2019 Pazartesi günü saat 17:00'a kadar Birliğin Halk Bankası Erenler Şubesi 0589 16000213 hesap numarasına ya da TR49 0001 2009 5890 00163 0002 13 nolu IBAN'a yatırılması veya Birliğimiz veznesine elden ödenmesi gerekmektedir.

Anadolu Üniversitesi tarafından 06 Ekim 2019 tarihinde yapılacak sınava başvurular 19.08.2019 - 22.08.2019 tarihleri arasında http://esertifika.anadolu.edu.tr adresinden yapılacaktır.

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacak sınav ücretinin 150 TL olacağı ve sınav ücretinin sınav başvuru esnasında Anadolu Üniversitesinin bildireceği hesaba yatırılacağı bilgisi verilmiştir.

Eğitime katılmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımızın 31 Haziran 2019 Çarşamba günü saat 16:00'a kadar Ad-Soyad, T.C. kimlik numarası ve telefon numarasını odamıza bildirilmesi önemle rica olunur.

EKLER:

EK-A: Az Tehlikeli Sınıfa Ait Mesleklerin Listesi

EK-B: İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin Yönetmelik.

EK-C: Eğitim Programı

EK-Ç: Başvuru Formu

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...