Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

Kapasite Raporu Yönetmeliği
Cumartesi, 05 Ocak 2019 10:33

Esnaf ve sanatkârlarımıza verilen kapasite raporlarının halihazırda Konfederasyonumuzca kurulan Kapasite Raporu Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda düzenlenmesi nedeniyle yapılan işlemlerin mevzuatla uyumunu sağlamak bakımından söz konusu Yönetmelikte düzenleme yapılmış olup, “Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Kapasite Raporu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 22/12/2018 tarihli ve 30633 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 

- 5’inci maddesine dördüncü fıkra olarak; “Kapasite raporunun elektronik ortamda onaylanması halinde, Birlik Başkanı ve Genel Sekreter veya kapasite raporlarını incelemek ve onaylamakla görevli ve yetkili kılınan Birlik personeli tarafından raporlar kontrol edilerek Konfederasyon Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün verdiği kullanıcı adı ve şifre kullanılmak suretiyle onay işlemi gerçekleştirilir. Kapasite raporunun “Onaylar” kısmında birlik için ayrılan bölümde ‘…… Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Onayı’ ile ‘Tarih ve No’ ibareleri yer alır.” hükmü eklenmiş,

- 6’ncı maddesinin birinci fıkrası “Kapasite raporu, Birliğin onayını müteakip, Konfederasyonda kapasite raporu ile ilgili işlemleri yürütmekle görevli birim uzmanları tarafından incelenir. Uygun bulunan kapasite raporu, Konfederasyon Genel Sekreterliğinin görevli ve yetkili kıldığı personel tarafından kendilerine Bilgi İşlen Müdürlüğünce verilen kullanıcı adı ve şifre kullanılmak suretiyle elektronik ortamda onaylanır. Kapasite raporunun “Onaylar” kısmında Konfederasyon için ayrılan bölümde ‘Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Onayı’ ile ‘Tarih ve No’ ibareleri yer alır. Usulüne uygun olarak düzenlenmediği tespit edilen kapasite raporları, usulüne uygun olarak düzenlenmek üzere birliğe iade edilir.” şeklinde değiştirilmiş,

- 6’ncı maddesine üçüncü fıkra olarak “(3) Elektronik ortamda düzenlenen kapasite raporlarından iki nüsha çıktı alınarak oda mührü ile mühürlenir ve oda yetkililerince ıslak imza ile imzalanır. Raporun bir nüshası üyeye verilir, bir nüshası da odada muhafaza edilir.” hükmü ilave edilmiştir.

Bundan böyle söz konusu Yönetmeliğin 6’ncı maddenin üçüncü fıkrası çerçevesinde, elektronik ortamda onaylanan kapasite raporlarından iki nüsha çıktı alınarak kapasite raporun bir adedi üyeye verilecek ve bir adedi de Odada muhafaza edilecektir. Birlik ve Konfederasyona onaylanmış kapasite raporlarının örneği gönderilmeyecektir.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...