Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

e_KAPASİTE RAPORU BİLGİ SİSTEMİ
Cuma, 27 Temmuz 2018 00:00

Bilindiği üzere, kapasite raporlarına yönelik işlemler 12 Eylül 2008 tarihli ve 26995 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan TESK Kapasite Raporu Yönetmeliği çerçevesinde yürütülmektedir.

Söz konusu Yönetmelik  kapasite raporlarının elektronik ortamda düzenlenebilmesine olanak sağlanmış ve kapasite raporu işlemlerinin daha kolay ve hızlı yapılabilmesini teminen hazırlanan “e-kapasite raporu bilgi sistemi” 20 Nisan 2009 tarihli itibariyle kullanılmaya başlanılmıştır.

Bu tarihten günümüze kadar kapasite raporları online olarak düzenlenmiş ancak süreç içerisinde ortaya çıkan ihtiyaçlar ve gelen talepler çerçevesinde sistemin yenilenmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Bu bağlamda başlatılan e-kapasite raporu bilgi sistemi yenileme çalışmaları tamamlanmış olup 18 Temmuz 2018 tarihi itibariyle kapasite raporlarının düzenlenmesi ve onaylanması işlemleri söz konusu yeni sistem üzerinden gerçekleştirilecektir.

Bu yeni sistemde süreç, mühendisin web sitesinde yer alan e-kapasite raporu bilgi sistemi üzerinden sisteme başvuru yaparak kayıt olması ve mühendisin kapasite raporu düzenleyeceği esnaf ve sanatkârların bağlı bulunduğu odadan alacağı onay ile başlayacaktır.

İlgili odadan alınan onay sonrasında mühendis tarafından düzenlenen kapasite raporu odanın onayına ve sonrasında daha önceki sistemde de uygulandığı gibi Birlik ve Konfederasyonun onayına sunulacaktır.

Onay işlemi tamamlanan kapasite raporunun çıktısı ilgili oda tarafından alınacak oda başkanı, oda genel sekreteri ve mühendis tarafından imzalanarak üyeye verilecektir.

 

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...