Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

VERGİ DÜZENLEMELERİ
Cuma, 02 Şubat 2018 00:00

Vergi konularıyla ilgili olarak son dönemlerde sıkça yansıyan soru ve sorunlardan dolayı aşağıda açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

1. 2017 yılında ilk defa uygulanan basit usulde vergiye tabi esnaf ve sanatkârlarımızın beyanname üzerinden indirebileceği 8.000 TL tutarındaki indirim tutarı bir defaya mahsus olmak üzere getirilmiş bir uygulama değildir.

Bu indirim, basit usule tabi esnafımızın her yıl beyannamelerindeki kazancından indirebileceği bir tutar olup, bu tutar her yıl yeniden değerleme oranında artırılmaktadır.2017 yılı kazançlarının beyan edildiği ve 2018 yılının  Şubat ayında verilecek olan beyannamelerde bu tutar 8.000 TL olarak uygulanacaktır. 8.000 TL'nin altındaki kazançların beyan edildiği durumlarda indirim tutarı olarak 8.000 TL değil, kazanç tutarı yazılacaktır. Örneğin, vergiye tabi geliri 5.700 TL olan bir esnafın beyannamede kazanç indirimi olarak göstereceği tutar da yine 5.700 TL olmalıdır.

Konunun devamı için lütfen tıklayınız.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...