Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

BASIM EVLERİ BASIM BİLGİLERİ ÖRNEKLERİNİN TESLİMİ
Pazartesi, 24 Nisan 2017 08:35

5253 sayılı Dernekler Kanununun Basımevlerinin sorumluluğu alt başlıklı 16. Maddesi: “Basımevleri, dernek gelirlerinin toplanmasında kullanılacak alındı belgelerini bastıktan sonra, bu belgelerin seri ve sıra numaralarını 15 (onbeş) gün içinde mülki idare amirliğine bildirmek zorundadır.” Hükmünü içerir.

2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun Basımevlerinin sorumluluğu ad başlıklı 26. Maddesi: “Basımevleri, izin almak suretiyle yardım toplama faaliyetine girişen kişi ve kuruluşların bastırılacağı makbuz, bilet ve yardım pullarının seri numaralarını bastırdıktan sonra durumu, 7 (yedi) gün içinde izin veren makama bildirmek ve basılanların birer örneğini göndermek zorundadır.” Hükmünü içerir.

İl Dernekler Müdürlüğü tarafından birliğimize, basımevleri tarafından gönderilen bildirimlerde eksiklikler olduğu bildirilmiştir.

Konu ile ilgili olarak basım işini yapan esnafların, konunun önemine binaen,  İdari Para Cezası uygulamasına maruz kalmamanız için, gerek dernekler kanununa göre ve gerekse yardım toplama kanununa göre basılan evrakların orjinalinin birer suretini  bilgi formuna ekleyerek süresi içerisinde İl Dernekler Müdürlüğüne evrak kayıt bürosuna elden teslim etmeleri gerekmektedir. Belgelerin teslim süresi basım tarihinden itibaren başlayıp evrak kayıt bürosuna teslim edilme, kayıt giriş tarihiyle sona ermektedir. Postaya verilme tarihi baz alınmamaktadır.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...