Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

TAŞINIR REHİN SİCİL SİSTEMİ-TARES Hakkında Duyuru
Perşembe, 26 Ocak 2017 08:48

1. KOBİ'ler ticari faaliyetler için gerekli finansman kaynaklarını,bankalar aracılığı ile temin edilen kredilerden sağlanmaktadır.Özellikle kredi karşılığı talep edilen teminatlar,KOBİ'lerin finansmana erişiminde önemli zorluklar oluşturulmaktadır. Bu durum, KOBİ'ler için büyük işletmeler karşısında rekabet açısından dezavantaj yaratmaktadır.

2. Bu itibarla KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştırılması, rekabet güçlerinin arttırılması ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisinin dengeli istikrarlı büyümesine katkı sağlanması amacıyla Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu çıkarılmıştır.

3. 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren Kanun ile getirilen düzenlemede rehin sözleşmesi; kredi kuruluşları ile tacir, esnaf, çiftçi,üretici örgütü, serbest meslek erbabı gerçek ve tüzel kişiler arasında ya da tacir ve/veya esnaf-sanatkârlar arasında yapılacaktır.

4. Rehin hakkı, taraflar arasında düzenlenen rehin sözleşmesinin Rehinli Taşınır Sicili'ne tescil edilmesiyle kurulacaktır.

 

Konunun detayı için lütfen tıklayınız.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...