Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

6764 SAYILI KANUN HAKKINDA DUYURU
Çarşamba, 11 Ocak 2017 13:09

1. 6764 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun'un 9 Aralık 2016 tarih ve 29913 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile birlikte; 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda bazı değişiklikler yapılmıştır.

2. Bilindiği üzere, çıraklık eğitiminin zorunlu eğitim kapsamında alınması,kalfalarında iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık sigortası primlerinin devlet tarafından karşılanması ve çıraklık sisteminde eğitim görenlere devlet desteği sağlanması hususları başta;Mesleki Eğitim Kurulları ve Esnaf ve Sanatkarlar şuraları dahil olmak üzere Konfederasyonla ilgili tüm platformlarda yazılı ve sözlü olarak talep edilmiş ve Kanunda yer verilerek hayata geçirilmiştir.

3. 28 Aralık 2016 tarihinde MEB'de düzenlenen 28. Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında, 6764 sayılı Kanunla birlikte mesleki eğitimde yapılan düzenlemeler istişare edilmiştir. Buna göre;

a. Çıraklık eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alınmış olup bundan böyle çıraklık eğitimine ilişkin hizmetler Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülecektir.

 

Konu hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...