Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

İş Sağlığı ve Güvenliği
Cuma, 24 Haziran 2016 11:06

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30.06.2012 tarihli ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu kanunun amacı iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev,yetki, sorumluluk,hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir.

Kanun;çalışan istihdam etmeksizin kendi nam ve hesabına mal ve hizmet üretimi yapanlar hariç olmak üzere,kamu özel ve sektöre ait bütün işlere ve iş yerlerine,bu iş yerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine,çırak ve stajyerler de dahil olmak üzere tüm çalışanlarına faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanacaktır.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve yukarıda belirtilen Yönetmelikler ile getirilen yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde idari para cezaları uygulanacaktır.Bununla birlikte 6331 İş sağlığı ve Güvenliği Kanunun 31.Maddesi 2.Fıkrası gereği Az Tehlikeli sınıfta yer alan İşletmelerde İş Güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi bulundurma zorunluluğu 01.07.2016 tarihi itibari ile başlayacaktır.

Bu itibarla Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince Odamıza bağlı az tehlikeli sınıfta yer alan üyelerimizin menfaati doğrultusunda İş Güvenliği Uzmanı,İş yeri Hekimliği,Risk Değerlendirme Raporu ve Acil Eylem Planı hazırlanması konularında bir OSGB firması ile mümkün olan en düşük fiyattan anlaşma sağlanmıştır.

Anlaşma kapsamında yukarıdaki konulardan yararlanmak isteyen üyelerimiz için; uygulanacak fiyatlar 1-4 kişi çalışanı olan işletmelerimizde aylık 120,00 TL ve 5 kişi ve üstü çalışanı olan işletmelerimizde ise aylık ilave kişi başı 25,00 TL olarak belirlenmiştir.

Faydalanmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımızın Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile direk olarak veya odamız aracılığı ile irtibata geçebilirler.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...