Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

MHP İlçe Teşkilatının Odamızı Ziyaretleri
Cuma, 17 Şubat 2012 08:28

MHP İLÇE TEŞKİLATININ ODAMIZI ZİYARETLERİ

MHP Geyve İlçe Yönetimi, Geyve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Bulur’u makamında ziyaret etti. Başkan Pehlivan ve yönetim kurulu; GESOB (Geyve Esnaf ve Sanatkârlar Odası) başkanı Bulur’u ziyaretlerinde Geyve esnafının sorunlarını dinledi.

İsmail Bulur; gelen misafirlerini kapıda karşıladı. Sohbet sıcak bir ortamda geçti. Başkan Bulur misafirlerine; Çay, pasta, kurabiye, meyve suyu, kola ikram etti. MHP Geyve ilçe başkanı Pehlivan yaptıkları ziyarette Başkan Bulur’a ‘Özlü sözlerin Hat Sanatıyla Yazıldığı Tablolar’ armağan etti.

Başkan Bulur: “Yaptığınız nazik ziyaretinizden memnun oldum. Hayırlı olsun, Allahü Teâlâ utandırmasın. Göreve seçilmeniz bizleri sevindirdi. Mesleki sorunları benden daha iyi biliyorsunuz. Gönül birliği ile daha ileriye götüreceğiz. Başarılı olmanızı diliyorum.

Adapazarı siyasetinde ilçemizin yer alması için yerel siyasete çok görev düşüyor. Seçimle gelenler sözlerini tutmuyorlar. Böyle bir rezilliği ilçe tarihinde yaşamadık. Her yerde doğal gaz çalışmaları var ama Geyve gibisi yok. Şu anki doğalgaz çalışmalarından dolayı Geyve’nin çamurundan bıktık.

Dışarıdan gelen misafirlerimize Geyve’nin bu durumu ne diye soranlara cevap veremiyoruz. İlçemiz için doğruları her ortamda söylüyoruz.

Diğer ilçelerde de çalışmalar yapıldı, böyle rezillik görülmedi. Sorunların çözümünde başarılı olacağınıza inanıyorum. Çok kirli bir çarşımız var, müşteri gelmiyor diyorlar tabiî ki kimse gelmez. SGK müdürlüğü sorunların çözümünde çok yardımcı oluyor.

Yeni bir hizmet binası yapılacak, daha rahat bir ortam kazanacaklar. MYO nun 5 bölümü kapatıldı. Kimsenin sesi duyulmuyor.

Güçlü marketler ile yarışabilmek üzere TEDA küresel A.Ş. tarafından TEDA uygulanmaya başladı. (TEDA: Verimlilik Tedarik Sistemi ) Sakarya’da uygulamaya geçildi. Geyve Esnaf Odaları olarak bizlerde gerekli girişime başladık.”dedi.

MHP Geyve İlçe Başkanı Ahmet Pehlivan: “Kongremize gelerek bizleri onurlandırdınız, teşekkür ederim. Tüm kurum ve kuruluşları ziyaret ediyoruz. Size de başarılar dilerim.

Sizlerle yakın ilişkilerimiz olacak. Esnaflarımızın sorunlarının çözümünde üzerimize düşen görevlerimizi yapmağa hazırız. İlçemizde de, Ülkemizde de muhalefet istemiyorlar. Esnaflarımız ekonomik yönden sıkıntılarını sizlere yansıtıyor mu? Borçlarını taksitlendiriyorlar mı? Taksit ödemelerinde sorunlar yaşandığını öğrendim.’”dedi.

Pehlivan ziyarette yaptığı yazılı açıklamada da özetle şunları beyan etti: "Esnafımızın sorunlarının giderek büyüdüğünü, ülkemiz vergi yükünü en fazla çeken esnafımızın bu yükü taşıyamaz hale geldiğini zenginlik ve paralarımızın büyük holdinglerce, büyük marketlerce hortumlandığını ifade ederek, bir örnekleme yaptı.

Geyve’deki beş adet marketin cirosunun, tüm bakkallarımızın cirosunun toplamından kat kat daha fazla olduğunu, bakkal esnafımızın yok oluşa doğru sürüklendiğini belirtti. Bu marketlerin vergilerini dahi Geyve’de ödemedikleri bilinmektedir.

Düğünümüzde, derneğimizde, acımızda, tatlımızda yanımızda olmayan bu marketler yerine ilçemiz bakkalından alış-veriş yapılmasının daha hayırlı olacağını belirterek, bu konuda daha dikkatli ve seçici olmamız gerekir.”

MHP Geyve ilçe başkanı Pehlivan: “Geyveli esnaflarımızın da kendilerini sorgulayarak, insanları bu marketlere yönelten, fiyat, kalite, çeşitlilik, görüntü, düzenleme, temizlik güler yüzlü ve daha iyi hizmet konularındaki eksikliklerini ve yanlışlarını gidermelerinin önemli olduğunu belirtti.

Esnafımızın aldıkları kredileri veya yapılandırmaya giren borçlarının taksitlerini bile ödemede zorlandıklarını ifade eden MHP Geyve ilçe başkanı Pehlivan; Geyve Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı İsmail Bulur’a esnafımıza yaptığı hizmetler dolayısı ile tebrik ve teşekkürlerini belirterek başarılar diledi.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...